27.5.2018

Helle - bloggaajan liittolainen vai arkkivihollinen?

Kesä. Päivettynyttä, punertavaa ja paljasta ihoa, luolistaan ulos mönkiviä ihmisiä ja XL-annoksia elämäniloa. Elohopea ja mieliala nousevat samalla nopeudella, kuin blogien kävijämäärät laskevat. Kun kesä antaa parastaan, onko kenelläkään aikaa naputella kokoon kunnollisia blogikirjoituksia - saati lukea muiden kyhäelmiä? Helteet ovat samaan aikaan bloggaajan luottoliittolaisia ja arkkivihollisia. Kerron teille miksi. 


+ Siinähän se ensimmäinen plussa tulikin. Luonnonvalo ja kukkaan puhkeava luonto tekee kaikesta hämmentävän kuvauksellista. Kesä on laiskan kuvaajan parasta aikaa - avaat vain etuoven ja napsaiset kuvan lähimmästä voikukasta. Makroasetus on plussaa. Voit kuvittaa kaikki postauksesti otoksilla, jotka eivät liity aiheeseen edes etäisesti: Auringonlasku, taivas pilvillä tai ilman, makronurmikko. Kaikki käy - kunhan on kesäistä.

+ Rakastatko kesää? Siinä sinulle riittääkin aihetta seuraavan kolmen kuukauden postauksiin. Ihana aurinko. Ihanat kukat. Ihana luonto. Ihana lämpö. Ihana rusketus. Ihanat festarit. Ihana grilliruoka. Ihana elämä.

+ Vihaatko kesää? Siinä sinulle riittääkin aihetta seuraavan kolmen kuukauden postauksiin. Kamala aurinko. Kamala allergia. Kamala kuumuus. Kamala palaminen. Kamalat kesähitit. Kamalat kesäkilot. Kamala elämä.


- Kun aurinko näyttäytyy pitkästä aikaa, kaikki arkiset toimet siirretään ulos. Pihalla syödään, luetaan, kuntoillaan ja kuksitaan. Taivaalla mollottava ylitehokas spottivalo pitää kuitenkin huolen, että siellä ei blogata. Läppärin näytön tihrustaminen auringonpaisteessa aiheuttaa enemmän siristelyä, kuin alimman E-rivistön tiiraaminen optikolla.

- Keväisillä loskasäillä kadut tyhjentyvät, ja ihmiset siirtyvät kuivaan ja lämpimään virtuaalitodellisuuteen. Kesähelteillä käy päinvastoin. Kun oma elämä hymyilee hammashymyllä, muiden toimien seuraaminen koneen näytöltä ei tunnu lainkaan niin kiinnostavalta. Olen huomannut, että Pekka Pouta osaa ennustaa yllättävän hyvin blogini kävijämäärän vaihtelua.

- Auringonpaiste aiheuttaa ainakin minussa akuuttia erakoitumista. Hellesäät saavat minut vetäytymään omaan kesäkuplaani - ja nauttimaan siitä. Heinäsirkat sirittävät sekä pihalla että sosiaalisissa medioissani. Näin ollen myös blogin kirjoittaminen vaatii aivan uudenlaista orientoitumista.

Mitenkä helteet näkyvät sinun bloggaamisessasi?

6 kommenttia:

 1. Mä olen huomannut, että mä jaksan blogata paljon paremmin ja on kivaa tehdä kaikennäköistä, kuvata ja sen sellaista. Tuntuu, että tietynlaisiin postauksiin tulee todella paljon lukijoita, enemmän kuin ennen, mutta joihinkin taas toooooodella paljon vähemmän kuin ennen.

  Oon kans huomannut, että mun seuraamiin blogeihin ilmestyy vähemmän sisältöä, ja ylipäätänsä ihmiset kirjoittaa vähemmän/harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle helle taitaa lokeroitua tuohon liittolaiskategoriaan. Se on muutes varmasti ihan totta, että tietyt teemat iskevät kesäyleisöön. Voisi kuvitella, että esimerkiksi pihanhoito, remppaus ja matkustaminen on tällä hetkellä monille ajankohtaista, ja siksi kiinnostaa.

   En tietenkään voi tällä parin kuukauden bloggauskokemuksella voi vetää kovin luotettavia tilastoja kävijämääristä... :)

   Poista
  2. Itseasiassa vaikeat ja henkilökohtaiset aiheet ovat selkeästi olleet kiinnostavempia. Esimerkiksi taas makuuhuoneen muutospostaus sai selkeästi vähemmän lukukertoja kuin saman sarjan muut postaukset kylmempinä aikoina. Pitää yrittää mukautua vuodenaikojen mukaan.

   Poista
  3. Ahaa, yllättävää! Tai ehkä ihmiset hakevat nimenomaan vastapainoa. Mielenkiinnolla seurailen muutoksia, jos takatalvi iskee.

   Poista
 2. Motivaatiota löytyy vaikka muille jakaa, johtuen ehkä siitä että olen saanut uutta virtaa näistä aurinkoisista säistä. Mutta näin valokuvauspainotteista blogia pitäen, on ihanaa kuinka tuolla ulkona tarkeneekin liikkua vaikka koko päivän. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi vilkaisseena voin todeta, että ei ole mennyt motivaatio hukkaan. Komeita kuvia!

   Poista

Suu puhtaaksi!