16.5.2018

Sukkahelvetti

Neljännen vuoden yliopisto-opinnot Joensuussa on taputeltu. Kun akateemisuus loppuu, oikea työ alkaa - tänä kesänä tämä tarkoittaa tuttuun tapaan kesätoimittajan hommia. Työt ovat Pohjois-Savossa, eli pääsen jälleen hyvällä verukkeella nyhväämään vanhempieni nurkkiin. Roolini peräkammarin tyttönä ei ole kuitenkaan uskottava ilman sitä kammaria. Näin ollen elinkelpoistin ensitöikseni lapsuudenhuoneeni ja raivasin rytkyilleni tilaa vaatekaappeihin.

Kaapeissa oli luurankoja. Konkreettisesti tämä tarkoittaa massoittain viime vuosikymmenten "muotia", päivänvaloa pakoilevia järkyttäviä jouluvillapaitoja ja kokoluokitukseltaan koiralle sopivia rytkyjä. Alimmille hyllyille vilkaistessani näin ensisilmäyksellä vain sukkia. Sukkien takaa löytyi lisää sukkia. Kohta törmäsin M-Marketin muovipussiin. Siellä oli sukkia. Sukkia sekä sukkia.


Villasukka, raitasukka, polvisukka, glittersukka (miksi?), nilkkasukka, pilkkusukka. Huomioi toistuva yksikkömuoto. Pareja muodostuu tehottomammin kuin Napakympissä. Harmaan sävyjä löytyy vähintään yhtä paljon kun pehmopornoromaanissa, mutta yksikään ei natsaa.  Tähän on vain yksi selitys: Sukat lisääntyvät. Suvullisesti. Jälkeläiset muistuttavat vanhempiaan, mutta ovat silti omia uniikkeja yksilöitään. Jokainen on erityinen omalla tavallaan. Mahtavaa. 

Sukkien kiirastulesta selvittyäni (puolet päätyivät helvettiin a.k.a roskapönttöön) katseeni hakeutui ylähyllyn nurkkaan, josta minua tuijotti takaisin irvokas olento. Tämä möhkylä muistutti pikaisesti katsottuna jättimäistä korvasientä. Tosiasiassa kyseessä oli kasa enemmän tai vähemmän ehjiä sukkahousuja, jotka ovat lumipallomaisesti kasaantuneet suureksi kamelinväriseksi nailonkeskittymäksi. Tämän hirviön taltuttamiseen meni tovi jos toinenkin, mutta lopulta löysin sen sisuksista viidet (!) ehjät sukkahousut. Viidet enemmän kuin oletin.


Millaisia luurankoja teidän vaatekaapeistanne löytyy?

11 kommenttia:

 1. Voit ruveta kirjailijaksi, kun sulla on jo aihekin: sukkien suvullinen lisääntyminen. Lupaan olla ensimmäinen lukija ja suurin fani.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tule pettymään. Ajattelin lisätä tarinaan pientä kolmiodraamaa: Musta isäsukka ja keltainen äitisukka saakin yllättäen violetin vauvasukan. Isäsukka on mustasukkaisempi kuin koskaan.

   Poista
 2. Hei mä olen löytänyt keinon välttää sukkahelvetin! Meillä kun oli ja on yhä sellainen tuhottoman iso laatikko sukkia, ja ennen parilliset ja parittomat oli kaikki sekaisin ja lopuksi pareja ei löytynyt ollenkaan.

  Nykyään nakkaan kaikki parittomat omaan erilliseen koriinsa, ja joka kerta kun paritan (kuulostipa karulta) sukat pyykkinarulta koriin, niin katson parittomat samalla läpi.

  Rehellisesti sanottuna pitäisi itsekkin käydä komero läpi, mutta kun ei jaksa ja viitsi ja äh. Taidankin ottaa työn alle ASAP.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos, otan paritusvinkkisi plakkariin! Säästyn sitten ensi kerralla tältä sukkarumbalta (tai jos en säästy niin ainakin pääsen vähemmällä)

   Poista
 3. Miksi etsiä harvinaista herkkua kevätmetsästä, kun kotoa löytää muhkeimman korvasieniesiintymän? :) Muovipussit mysteerisisällöillä ovat kyllä liian tuttuja omassakin vaatekaapissa. Ja varsinkin kellarissa. Olen vienyt kesävaatteita säilytykseen talven ajaksi, ja löydän ne uudelleen jo muutaman vuoden kuluttua. Olen myös säilönyt pussiin kuohuviinipullon metallisia korkinpidikkeitä. Niistähän saisi askarreltua hienoja tuoleja nukkekotiin, jota minulla ei ole. Voi sitä päivää, kun joku onnekas saa jäämistöni perattavakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanssahamstraajiin on aina lohduttavaa törmätä. Kun unohtaa vaatesäkin varastoon pariksi vuosikymmeneksi, sehän on löytöhetkellä taas muodissa (Sopisipa vielä päällekin). Itse olen kasannut muutaman vuoden ajan talteen vinyylilevyjä. En omista soitinta, mutta ajattelin tehdä niistä jättimäisen seinäkoristeen. Niin. Ajattelin.

   Poista
 4. Itse kerään parittomat sukat pussiin ja pussin täytyttyä kutsun katraan olohuoneeseen sukkapari peliä pelaamaan. Se voittaa, joka löytää eniten pareja. Kun samat parittomat ovat hetken pyörineet pussin pohjalla, koska toinen pari luultavasti kulunut puhki ym. Otetaan sukat jatkokäyttöön. Villasukista on tullut tehtyä joulukalenteri jonakin vuonna. Mielikuvitus on vain rajana mihin kaikkeen parittomia sukkia käyttää. Niitä vaan tulee järkyttävät määrät vuodessa. Pesukone syö siinä missä säilöntä kutistaa vaatteet 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskisiköhän sukkakisa aikuisiinkin? Uusiokäyttöä voisi kyllä harkita, eikös niksipirkassakin aina turvauduta sukkahousuihin.

   Poista
 5. Ihana, kuinka hauskasti kirjoitat! Odotan kauhulla jo sitä hetkeä, kun vaivaudun taas purkamaan vaatehuoneesta hyllyt ja korit ja käymään läpi, mitä kaikkea sinne on säilötty (puhumattakaan kotikodin vaatekaapista!). Sukkakori on oikeasti pahin ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Ja onnea siivous- ja sukkasotaan, sitä varmasti tarvitaan. Vaikka vaatekaappi on ojennuksessa, vaatehuone kummittelee vielä. Pidän ovea visusti kiinni. Eihän sotkua ole olemassa, jos kukaan ei ole sitä näkemässä?

   Poista
  2. Mun ohjenuorana ainakin on ollut vaan tunkea kaikki mahdollinen roju piiloon, jos vaikka tulee vieraita. Ei heitä kaappeihin päästetä kurkkimaan!

   Poista

Suu puhtaaksi!