11.6.2018

TOP 5: Mitättömät ärsytyksen aiheet

 Elämä on ihanaa. Nyt kun tästä pakollisesta vuodenaikaan kuuluvasta positiivisuudesta on päästy, on aika tasapainottaa tilannetta kunnon nalkuttamisella. Tähän listaan olen kerännyt viisi naurettavan mitätöntä ärsyyntymisen aihetta.

Voin väärinkäyttäjät
Voipaketin foliokansi jakaa kansaa. Yksi repii sen saman tien roskikseen, kun toinen säilyttää läpyskää sitkeämmin kuin ukkivainaan tuhkia. Löysin itse asiassa tähän asiaan jonkin virallisen voiasiantuntijan lausunnon, joka kuuluu seuraavanlaisesti:

"Folio avataan auki vain puoleen väliin. Folio käännetään toisen puoliskon päälle sillä aikaa, kun margariinia otetaan rasiasta. Sitten folio suljetaan takaisin tiiviisti purkin reunojen päälle, laitetaan kansi päälle ja margariini jääkaappiin."

Tämä "oikea tapa" on kuin kommunismi. Kaunis ajatus, mutta ei toimi.  Tosiasiassa foliokansi on yleensä voin tahraama ruttuinen välilärpäke, joka muistuttaa tiiviydeltään sukujuhlien tunnelmaa. Aiheesta avautuminen ei kuitenkaan lopu tähän. Voin ottaminen on helppoa: sivele rasian pinnasta sen verran voita, mitä leivällesi tarvitset. Joidenkin ihmisten tapa ottaa voita muistuttaa kuitenkin lähinnä puukotusmurhaa. Siistiin pintaan on tehty satunnaisia tökkäyksiä ja ylijäämät on hangattu satunnaisesti rasian laitaan. Yleensä rasiaan palautettu voi on kaiken lisäksi maustettu leivänmuruilla ynnä muilla ihanilla yllätyksillä.


Jalantäristyttäjät
Tenttitilanne. Aivot raksuttaa ja tilanne vaatii täyden keskittymisen. Äärimmilleen venytetty muisti pongahtaa väkivaltaisesti minimiin, kun viereisen kanssatenttijän jalka alkaa täristä sellaista tahtia, että Richterin asteikko loppuu kesken. Koko penkkirivi pomppii paikallaan kuin yhden tempun pornotähti, ja keskittyminen on muisto vain. Yleensä pomppufiilis jatkuu viimeisille minuutille asti, koska tämä tärisyttäjä on itse selvästi aivan tulessa koepaperinsa kanssa.

Kadonneet kantapäät
Jokainen tietää sen kettumaisen tunteen, kun sukka rullautuu kengässä jalkapohjan puoleen väliin. Parin korjausyrityksen jälkeen lopputuloksena on kyrsiintyminen, luovuttaminen ja kantapään kokoinen rakko. Kantapäänsä kadottaneet sukat ovat yhtä tyhjän kanssa, ja aivan sama olisi tarpoa ilman. Kun sukka alkaa muistuttaa enemmän pienen ihmisen päähinettä kuin jalkinetta, sen palvelusaika on ohi. 


Laaduttomat laturit
 Asioiden hoitaminen laturissa olevalla puhelimella ei pitäisi olla ongelma. Yleensä se kuitenkin on juuri sitä. Puhelimien mukana tulevat laturijohdot ovat kuin Suomen kesä - liian lyhyitä. Pituutta löytyy kuitenkin juuri sen verran, että yrität kädet ojossa räplätä puhelinta sohvalta tai sängystä. Jännetuppitulehduksen lisäksi saat hermoromahduksen laturin kelvottoman liittimen vuoksi. Laturi lipsahtelee reijästä kuin kännisen miehen sanonko mikä, eivätkä hommat etene minnekään.

Toivon viimeiset riekaleet
 Loppunut vessapaperi on yksi länsimaisen ihmisen suurimmista kauhunhetkistä. Pahinta ei kuitenkaan ole totaalinen puute, vain hetki ennen loppumista. Pieni toivon kipinä, joka viedään saman tien pois. Keskimääräinen ihminen käyttää hädän järjestysluvusta huolimatta vessassa ainakin pari palaa paperia. Näin ollen homman hoitaminen arkin kolmanneksella on yhtä toivotonta kuin ydinsodassa kamppailu lingolla. Olisit vain käyttänyt sitä bideetä.Kanssakyrsiintyminen on hupia. Eli antakaa tulla omia ärsytyksen aiheita!

8 kommenttia:

 1. 1. Kun kaikki on aina hukassa silloin kun pitäisi lähteä johonkin ja on kiire. Huulirasva on aina hukassa, vaikka niitä omistaisi 15, sama sytkärien kanssa.

  2. Kun ihmiset soittaa/laittaa viestiä juuri silloin, kun mulla on tekemistä tai seuraa. Jos olen yksin ja tylsistynyt, kukaan ei varmasti vastaa eikä soita.

  3. Kun aivastuttaa ja aivastus ei tule.

  4. Kun mies ostaa väärän merkkistä margariinia.

  5. Kun haluat jotain hyvää muttet jaksa raahata persettä kauppaan.

  Tbh, ärsyynnyn aika helposti ja jos saisin aikaa miettiä, voisin kirjoittaa aiheesta varmaan raamatun verran tekstiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kanssakyrsiintyjä! Voin samaistua varsinkin ykköseen. Puhelimeni on jatkuvasti häveyksissä, ja olen mielestäni ostanut ainakin kolmet pinsetit ja kynsisakset vuoden mittaan. Siitä huolimatta kumpaakaan ei löydy koskaan mistään. Lentopalloa pelatessa kynsien pitää kuitenkin olla kohtuupituiset, jolloin päädyn napsimaan niitä keittiösaksilla. Lopputulos on vähintäänkin upea.

   Poista
  2. Koska myös rahan vähyys ärsyttää (tai sen kuluttaminen vääriin asioihin), joskus napsin otsistani keittiösaksilla. Ruosteiset fiskarsit ja otsis eivät olleet kuin kohtalainen yhdistelmä, ja koska otsis kasvaa nopeammin kuin vitutus maanantaiaamuna, niin nyt kasvatan tätä reuhkaa pois. Ja siltikin ärsyttää.

   Poista
  3. Oh no. Itse olen todistanut hiustenleikkuutaitojeni surkeuden siinä määrin, että en enää edes yritä. Vieritän siis vastuun sisaruksille ja kavereille.

   Poista
 2. Voirasiat herättää kyllä jopa huvittavan suuria tunteita meissä ihmisissä. Olin varmaan jotain ekaa kertaa nykyisen poikaystävän luona yötä ja iltapalaa otettaessa hää sitten ilmoitti, että "voita otetaan sitten tälleen siististi, eikä silleen että tuohon rasiaan kaivetaan kuoppia". Onneks oon ite samanlainen voinkäyttäjä, eikä tää aiheuttanu kummallekaan sen suurempaa koulua elämästä ja voin käytöstä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpotus. Tossa olis voinu muuten mennä helposti lusikat ja voiveitset jakoon.

   Poista
 3. Nauroin ääneen, ihan huikeeta tekstiä! :D

  https://taruanuelina.blogspot.com/

  VastaaPoista

Suu puhtaaksi!