15.6.2018

Villisikamies, Tutankhamonin avaruuskolari ja sähkötuoliflipperi - Hullu, hullu maailma

Siamilainen kaksoisveljeni muuttuu yöllä ihmissudeksi! Tämä kohulööppi komeili lapsuuteni suosikkisanomalehden otsikkona. Clickbait? Turha toivo - kyseinen uutinen todellakin kertoi miesparasta, jonka päähän kytketty velipoika muuttuu täydenkuun aikaan verenhimoiseksi ihmissudeksi. Ja sinä valitat siitä, että miehesi kuorsaa?

Olen kuullut väitteen, jonka mukaan printtimedia on nettihuttua luotettavampaa. Tämä 90-luvun nostalgiapamaus vetää maton tämän väitteen alta. Kyseessä on siis sisarusjoukkomme suosikkilehti nimeltä Hullu, hullu maailma.

Julkaisun nimi puhuu puolestaan.  Tähän laatulehteen oli siis kerätty mitä erikoisempia "uutisia" eri puolilta maailmaa. Aloin tutkia lehden taustoja näin  nostalgiahumussani, ja jos nyt ymmärsin oikein, uutiset ovat suomennuksia Weekly World News -julkaisun jutuista. Nopean googlauksen tehtyäni en epäile tätä väitettä lainkaan.

Miksi tuo naisen pää näyttää myöhemmin liitetyltä? Jos nimittäin olen käsittänyt oikein, raskaana olevia naisia on oikeasti olemassa.

Lehden artikkelit noudattelivat perinteisen uutisjutun kaavaa, ja uskottavuutta lisäsivät lapsen silmään enemmän kuin uskottavat mustavalkoiset lehtikuvat. Eli miksipä pikkuhakkarainen lähtisi tätä epäilemään? Mieleeni ovat syöpyneet muun muassa seuraavat tapaukset:

Tyttö, jonka kuoli, jos ei syönyt jatkuvasti herneitä. (Ainakin tämä tyttö söi vihanneksensa. Tirsk)

Mies, jonka suu oli juuttunut vuosiksi auki, koska hän oli huutanut liikaa vaimolleen. (Mitä opimme tästä?)

Juttu, jonka mukaan marsilaiset asioivat muinaisessa Egyptissä ja faarao Tutankhamon on tosiasiassa kuollut avaruuskolarissa. (Everything makes sense now)


Jättiläismajava uhkaa Kanadaa. (Kuvassa jättiläismäinen majava Godzillamaisesti Toronton yllä. Pakkohan sen on olla totta, kun on kuvakin ja kaikkea)

Aasiassa sijaitseva sähkötuoliflipperi, jossa saat kuolettavan sähköiskun tiputtaessasi pallon. (Vapise Jigsaw. Aasialaiset pistivät taas paremmaksi - tähän peliin ihmiset menivät nimittäin vapaaehtoisesti)

Tämä lehti jos mikä opetti mediakriittisyyttä. Siis siinä vaiheessa, kun vihdoin ymmärsin, että Lontooseen ei ole oikeasti saapunut junallista aikamatkustajia, tai mies ei voi elää vuosia kirves päässään. Osaan vain kuvitella, miltä tämän lehden toimituksen palaverit ovat näyttäneet. Päätin vakaasti, että jos törmään tähän sarjaan jossakin vaiheessa kirpputoreilla, se tarttuu mukaani hinnalla millä hyvänsä.


9 kommenttia:

 1. Hullu, hullu maailma oli kyllä traumatisoiva lehti. Tarttuessani iltaisin yöpöydällä olevaan vesilasiin, minulle tulee yhä joskus mieleen Hullarin juttu: mies keräsi omaa napanöyhtäänsä yöpöydän laatikkoon. Sitä oli kertynyt kuvan perusteella aikamoinen läjä :D Pidän sut mielessä, jos kirpparilla osuu moinen arvotavara silmään. Siis lehti, ei nöyhtä. Ehkä sitäkin joku joskus yrittää myydä Elviksen napanöyhtänä... Luultavasti jollain toimituksen jäsenellä oli keruutaipumuksia!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nams. Tämä lehti on jäänyt minulta lukematta, mutta en yhtään epäile tätä lehden tuntien. Siis jutun sisältöä epäilen. Haluan epäillä. Mutta sen jutun olemassaoloa en.

   Yllätyin, kun lehti oli sinullekin tuttu! Mutta onhan se jo todettu, että meissä on hämmentäviä yhtäläisyyksiä.

   Poista
  2. Muistaakseni jollekin kaverilleni tuli kotiin tilattuna kyseinen lehti, joskus 90-luvun alussa. Ainakin naapurin leikkimökissä luettiin niitä ihan fiiliksissä. Jopa kymmenvuotiaina meillä oli jonkinlaista lähdekriittisyyttä, kun osasimme epäillä juttujen paikkaansapitävyyttä. Silti ne jäivät vaivaamaan... oikein pulpsahtaa mieleen nyt kaikkia tarinoita Hullarista :D mm. hämähäkki muni rannalla makaavan ihmisen suuhun, jossa oli haava, ja sieltä paiseesta sitten aikojen kuluttua räjähti satoja pikkuhämähäkkejä maailmaan. Ihme, ettei minulla ole pahaa araknofobiaa! Veikkaan, että nämä lehdet ovat jo aikamoista keräilytavaraa.

   Poista
  3. Meilläkin lukuluolana toimi nimenomaan leikkimökki. Mutta arvaas kenen sisko juuri huusi huutonetistä yhden lehden parilla eurolla! Lupaili lähettää sen minulle. Oujea.

   Poista
 2. En ole koskaan kuullut aiemmin tästä lehdestä! Vaikka kuulostaakin huuhaalta, niin kakkoskohdan on tottakai pakko olla totta, ja vitoseenkin voisin uskoa, koska no... Japani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astetta hullummat Hullut japanilaiset. Ihanaa, että sain jaettua tätä lehden ilosanomaa. Nykyään yhtä paksua pajunköyttä osaa syöttää enää mv-lehti, eikä sekään läheskään niin viihdyttävästi.

   Poista
 3. Voi kauhea mikä lehti :D Omalla tavallaan ihan mahtava, voisi olla aika hauskaa selailla tuota. Ihana blogi sulla, jäin lukijaksi!

  https://mietinsinua.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, hämmentävyydessään parasta viihdettä. Ja hei, kiitos ja tervetuloa!

   Poista

Suu puhtaaksi!